Огледала

Огледала

Преди известно време четох една статия, според която светът около нас е отражение на самите нас и когато виждаме качествата, които не харесваме у хората, всъщност виждаме тях у себе си. За съжаление колкото и да не ми се иска да го призная, е така.

Всеки от нас е имал моментите, в които е обвинявал определен човек или нечия постъпка за случващото се в негативен аспект, защото е по-лесно да приемаме всичко наистина красиво за даденост, но, преди да виним хората около нас, трябва да се вгледаме в самите себе си. А който е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху „съгрешилите“ 🙂

Не бих определила себе си като позитивна, защото определено предпочитам да съм приятно изненадана, от колкото разочарована, но трябва да призная, че все по-честото ми негативно мислене и мнителност влият неблагоприятно на всичко, което правя. Може би се съмнявам в приятелите си, защото ги предизвиквам да се съмняват в мен? Може би. Да даваме без да искаме не е въпрос на пари, а въпрос на желание. Светът около нас е такъв, защото ние сме го създали и го управляваме по този начин.

Виждайки красивото, доброто и оценявайки хората около себе си, ние показваме себе си именно като такива. Ако искаме повече любов, трябва да създаваме любов в сърцето си, защото животът не е поредица от случайности, а отражение на даденото от нас.

Снимка: Златина Точкова, още нейни снимки можете да видите тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар