Пример за подражание

Пример за подражание

Признаваме го или не, всеки от нас има човек, на когото подражава малко или много. Като започем от „искам тялото на Адриана Лима“ до „искам устните на Анджелина Джоли“, все повече загърбваме самите себе си в името на труднопостижимия идеал.

Защо всъщност не развиваме собствените си таланти, не се опитваме да изразяваме самите себе си, а се опитваме да се конкурираме с нечий други успехи? Какво ни кара да изоставяме ценностите си, да прикриваме недостатъците си, опитвайки се да бъдем перфектни?

Според мен всички хора сме различни, външно и вътрешно, за да се развиваме в различни области, имайки различни ценности, идеали и и интереси. Любимият ни актьор, модел или дори политик, са пожънали успех, защото са вършели това, в което са дори и това, което им доставя удоволоствие. Всеки от нас има равен шанс да постигне успех, колкото и всеки друг, стига да го иска достатъчно.

А късметът? Късметът не е нещо абстрактно или сигурно. Той не идва при щастливците или галениците на съдбата, а при тези, които се трудят достатъчно много и са способни да се справят сами. Поглеждайки хората около нас, често ги определяме като късметлии, не толкова защото са такива, колкото сме склонни да се вглеждаме в лошото, случващо се с нас и хубавото – именно с тях.

Можем да постигнем много повече, отколкото дори сме склонни да си представим, стига да повярваме в себе си! 🙂

Снимка: Буба Башева, още нейни снимки можете да видите тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар