Зазоряване

Зазоряване

Казваме си, че „все лошите неща се случват на добрите хора“, което ме подтикна да предложа малко по-различна гледна точка на това доста меродавно приемано твърдение.

Често не го разбираме, но все повече се убеждавам, че преди да сбъдне някоя наша мечта, животът ни подлага на изпитание, вероятно, за да можем да оценим щастието, докато е в ръцете ни. Както винаги съм казвала, нещата никога нямат само една страна, и щастието и нещастието ни не правят изключение – всичко зависи от това как ги приемем ние. Можем, разбира се, да бъдем сломени от ситуациите, в които сме излизали като „губещи“, но със същия успех можем да научим нещо ново от тях за самите себе си.

„Всяко едно търсене винаги започва с Късмета на начинаещия. И винаги завършва с Изпитание за завоевателя.“

Естествено, не мога да твърдя, че всеки един от нас търси и копнее за удовлетворение от живота, но пък силно се съмнявам обратното твърдение да е по-вярно. Едно от малкото неща, в които съм сигурна обаче е това, че когато съкровищата са пред нас ние просто не ги забелязваме. В общия случай, за да бъдем щастливи е нужно да познаваме поне малка част от тъгата. Защо? Защото най-светло е утрото след дълга и непрогледна нощ… но все пак можем да намерим красотата дори в мрака, нали?

Снимка: Златина Точкова, още нейни снимки можете да видите тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар