Лесен грим за очи

В тази публикация исках да покажа любимия ми грим за училище – съвсем лесен и обикновен, той е напълно подходящ за училище, тъй като отнема съвсем малко време и наистина ни кара да изглеждаме будни.

Уф, торбички под очите!

Да, безспорно най-често срещания проблем рано сутрин, когато вероятно сме учили цяла нощ. За да не изглеждам като зомби, едва преживяло катастрофа с автобус и два камиона, използвам Garnier Nutritionist Caffeine Eye Roll-on, който е чудесен продукт на ниска цена. Можете да го намерите в повечето аптеки и козметични магазини.

Лесен грим за очи #1

Ето и любимия ми грим

  1. Първото нещо, което ви съветвам да направите, е да използвате основа за сенки или някакъв вид кремообразен продукт. По този начин сенките ви ще издържат много по-дълго и няма да се събират в сгъвката на клепачите след няколко часа. Аз използвам MAC Bare Study Paint Pot, но чудесна алтернатива на този продукт са Color Tattoo сенките на Maybelline. Всъщност, харесвам ги доста повече като консистенция от тези на МАС, но за съжаление не предлагат по-естествени и телесни нюанси в гамата си (засега). Ако все пак искате да ги пробвате, препоръчвам Pink Gold за момичетата с по-светла кожа като моята и On and On Bronze за по-мургавите.

   Лесен грим за очи #2

  2. Лично аз предпочитам да използвам блестящи сенки върху клепача, защото отразяват светлината и оптически уголемяват очите. Тук използвам сенки на МАС в цвят All That Glitters, който е чудесен за представителките на сините и зелени очи. Изберете цвят, който ви допада и си отива с цвета на кожата ви, съветвам ви просто да не е матов.

   Лесен грим за очи #3

  3. За да задълбочите погледа си, използвайте кафеникави сенки в сгъвката на клепача. Този път сенките могат да бъдат както матови, така и блестящи. Аз предпочитам втория тип и използвам съвсем, съвсем малко Mulch, отново цвят на MAC в тази част на окото си и използвам пухкава четка, за да го нанеса равномерно. Както виждате отдолу, ефектът е леко подчертаване на окото.

   Лесен грим за очи #4

  4. Що се отнася до очната линия, можете да използвате черна или цветна, под формата на молив, течна или гелообразна – изборът е изцяло ваш. Аз използвам черна гел очна линия на Essence със скосена четка на същата марка. Както виждате, използвам я само от средната част на клепача до края, като оставям вътрешната част на окото чиста. Правя го, защото при повечето форми на окото, вкл. и моята, очертаването във вътрешната част оптически го затваря, което аз не искам – изглеждам достатъчно заспала и без това. 😀 Не слагам молив на водната линия отдолу, защото, отново, прави очите да изглеждат по-малки, а и обикновено не го намирам за подходящо що се отнася до училищен грим. Естествено, въпрос на личен избор е и ако се харесвате така – go ahead.

   Лесен грим за очи #5

  5. Като всеки друг грим – няма как да завършим без спирала. Тук използвам Wild Mega Volume на MaxFactor. Не крия факта, че си я купих само защото Кендис Суанапол е нейно рекламно лице, но наистина много ми допада. Придава страхотен обем, но формулата ѝ е по-скоро течна, тъй че ако сте заинтересовани от нея, имайте това предвид преди да я купите.

   Лесен грим за очи #6Ето го и завършения грим!

Надявам се тази публикация да ви е била полезна. 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар