Любимите бабини съвети

Здравейте, мили мои!

Днешната публикация мисля, че ще бъде от голяма полза за голяма част от вас, тъй като всички рецепти изискват супер минимална инвестиция, в случай, че не успеете да ги откриете в кухненския шкаф. Съветите като цяло са насочени към представителите на по-мазния тип кожа, поради простата причина, че няма как да имам опит с другите. Също така държа да отбележа, че съм изпробвала всичко, което ще опомена многократно и имам доста съдържателно мнение. 🙂

Измиване на лицето

Този съвет го получих от една възрастна жена, докато пътувах в трамвая. Ако имате проблемна кожа, мийте я… с хляб. Звучи доста странно, но определено работи. С всички продукти, които съм използвала за почистване, няколко часа по-късно лицето ми лъщи. Направих си експеримент да мия лицето си с парче хляб (за едно измиване е достатъчно такова с размер на малка хапка) и да не използвам никакъв друг продукт след това и лицето ми не се омазнява въобще! Определено е страшно ефективно и силно се надявам ефектите да продължават да бъдат такива.

Тонизиране

Такам, тук имам три предложения. Използване на чай от лайка или мащерка (2 с.л. в 200 мл вода) или най-обикновената розова вода. За първите две използвам билките от градината на баба и дядо, но който няма тази златна възможност, съветвам да се постарае да намери възможно най-чистите продукти. Розовата вода, пък, можете да откриете в почти всяка аптека и козметичен магазин, за не повече от 3-4 лв. И трите продукта имат чудесно балансиращо действие върху кожата.

Хидратация

Голяма грешка е да се смята, че по-мазния тип кожа няма нужда от хидратация. Напротив, дори. Когато се стараем да пресушаваме кожата си, мислейки, че така тя ще се нормализира, е голяма грешка – когато организмът ни усети сухотата, ще произвежда още повече субстанция и, в най-общи линии, ще бъдем в един безкраен кръговрат. Зехтинът е безспорно е пръв приятел както на красивата коса, така и на кожата. Особено ако съм използвала по-абразивен ексфолиант или дълбокопочистваща маска, слагам малко зехтин на памучен тампон, нанасям го върху лицето си и го изплаквам със студена вода 20-тина минути по-късно. Избягвам клишираното сравнение с бебешкото трибуквие, но кожата на лицето ми се чувства наистина адски нежна.

Ексфолиране и третиране

Парапапапам. Това е ексфолиант и маска в едно, най-големият враг на черните точки. Двете прости съставки са царевичен грис и един белтък. Нанасям го върху лицето и врата си и когато засъхне, използвам памучна кърпа и го разтъркам върху кожата си като скраб. Имайте предвид, че частиците са доста едри и трябва да внимавате да не нараните кожата си. Аз съм доста скептична към всички продукти и рецепти, които обещават почистване на черните точки, но определено виждам разлика преди-и-след с този метод.

Много благодаря за цялата подкрепа от всички ви и се надявам тази публикация да ви е била полезна. 🙂

Снимка: Златина Точкова, още нейни снимки можете да видите тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар