Жертви на модата?

Жертви на модата

Колко от днешните дами приемате като модни жертви? [Много]

Определяте ли себе си като такава? Едва ли.

Колкото и да е модерно да говорим за женската еманципация, не бива да забравяме, че емоционалността и чувствеността са нещата, които истински ни различават от противоположния пол. Именно в тези качества се крие истинската женственост и те, наред с цялото щастие и удовлетвореност, които получаваме от живота си, би трябвало да са градивни елементи на нашето самочувствие. Все по-често забелязвам, че една скъпа чанта или чифт обувки са в състояние да дадат на дамите по-голяма увереност, отколкото личните им успехи и любовта, в която ги даряват околните. Не ме разбирайте погрешно – прекрасно е едно момиче или жена да се грижи за себе си и да се старае да изглежда добре, но истината е, че гримът и чуждото одобрение не са нещата, които би трябвало да ни правят щастливи. Както неведнъж съм казвала, красотата е резултат от много качества, които всеки човек притежава, но не всеки решава да развие.

Защо, всъщност, робуваме на тенденции? Това е лесно. Защото така е лесно околните да ни харесат, одобрят, да ни се възхищават и дори да ни подражават. Отговорът вече е труден, когато си зададем въпроса защо, в крайна сметка, продължаваме да робуваме на модата, въпреки че осъзнаваме горепосоченото.

Безспорно модата е изразно средство на нашата личност и креативност за околните, но е повърхностно да смятаме, че външният вид е единственото нещо, което е в състоянието да ни прави желани, обичани и щастливи.

Нека опаковката бъде красива, а дали съдържанието ще ни [раз]очарова?

Снимка: Златина Точкова, още нейни снимки можете да видите тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар