Еконт Експрес или как експресно се тътри една пратка

Предстои да прочетете една доста по-различна публикация, в която искам да споделя с възможно най-много хора това как една куриерска фирма, в лицето на Еконт Експрес, е способна да съсипе кандидатстването и бъдещето на един млад човек, противно на всякакви свои уверения за „традиции“, „качество“, „персонално внимание“ и „висока култура“.

Като част от кандидатстването си в University of Cambridge, следва да изпратя няколко от писмените си работи, както и документ. Разбира се, доверие на Български пощи нямам и прецених, че е редно да изпратя въпросните изключително важни материали по възможно най-сигурния начин, който, в очите ми, изглеждаше фирмата Еконт Експрес. Все пак в уебсайта си говорят за „традиции“ и „качество“, как „персоналното внимание и високата култура на обслужване са неразделна част от фирмения [им] стил и визия“.

За информация на читателя споделям, че услугата да изпратя пликчето с документи от офис на Еконт до избрания от мен колеж в Кембридж ми струваше 55,50 лв, което очевидно не е малка сума. Бих заплатила и доста повече, ако опира до нещо от такова значение и важност за мен.

Ако преди не сте изпращали нищо с куриерска фирма (дано никога не ви се налага), може би не знаете, но ви дават номер (на товарителница), с който можете да проверявате къде точно се намира пратката ви по всяко време.

Предадох пратката си на 4.11.2014 г. в офиса на Еконт Експрес в кв.Редута. На документа, който ми бе върнат пишеше, че пратката ще пристигне на 12.11.2014 г., в сайта крайният срок бе 7 работни дни, а крайният срок, в който трябва да пристигне в колежа е 15.11.2014 г.. Същата вечер (4.11.) видях, че няколко часа по-рано пратката е пристигнала в централния им офис, откъдето (предполагам) се пренасочват пратките по съответните направления.

Проверявах пратката всеки ден, но тя не мърдаше от положението си. Реших да не изпадам в паника, а да почакам. В понеделник (или вторник, не съм съвсем убедена) реших да се свържа с телефона на уебсайта им, за да попитам какво се случва. Момичето на телефона съвсем спокойно ме увери, че при международния транспорт стават недоразумения с информация в сайта и просто не ми изписва местоположението на пратката ми, но всичко е наред.

На следващия ден звъннах отново, тъй като ми се струваше недоспустимо, след като съм заплатила съотвената сума, да не ми се дава точна и конкретна информация. Момичето отново ме увери, че всичко е наред и нямам причина да се безпокоя, но все пак ще ме свърже с международния отдел. На следващия ден ми звънна жена от въпросното място, която съвсем спокойно ми каза, че има „забавяне“ и пратката щяла да бъде там в петък (14.11.) или понеделник (17.11.). Очебийно за читателя, датата 17.11. мен не ме устройва, тъй като е извън срока, в който те имат за доставка и извън моя срок от колежа.

Направих всичко по силите си, да им обясня (в рамките на немалко телефонни обаждания – да, вече съм известна в Еконт), че, видиш ли ти, не пращам суджуци, тюрлю-гювеч и кьопоолу на братовчеда, който е на гурбет в Англия, ами наистина есенциални за понататъшното ми развитие документи. След не съм сигурна колко на брой разговора, оправдания от типа на „може да е имало ремонт на пътищата“, „вероятно някоя граница е била затворена“, „за 5 минути да пристигне, но не успя“ казаха на майка ми (която пое нещата в свои ръце, тъй като детския ми глас най-вероятно не буди най-респектиращото отношение от отсрещната страна), че ще пристигне в петък, а ако има проблем, ще се свържат с нея.

Така и не получихме обаждане, след като се свързвах с неделя за пореден път с т.нар. „еконтфон“ и ми беше казано, че ще ме свържат в понеделник с по-висша инстанция, такова обаждане още чакам. На потребителския им телефон пък вече не отговарят на обажданията ми. Доста интересен е и фактът, който не мога да подмина, че на потребителския им телефон и на телефона за сигнали отговаря един и същ човек.

Какво точно ще се случи с моето кандидатстване и вече получената покана за интервю е енигма за момента.

UPDATE: Макар и че ме свързаха с т.нар. Международен отдел след като се развиках по телефона като абсолютна истеричка (тъй като обещаните обаждания от въпросното място така и не получих), информация цял ден не получих. За огромно мое успокоение, пратката ми, след експедиция пеша из дебрите на Европа, преплувайки Северно море, успя да достигне крайната си дестинация, за което бях уверена от получателя! 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.