Vichy Hyaluspot

Vichy Hyaluspot

Днешният пост е за един новооткрит от мен продукт, който има наистина невероятно действие върху кожата ми и си заслужава да се спомене тук, макар опитът ми с него да не е особено дълъг.

Преди известно време майка ми получи Vichy Hyaluspot като подарък към козметиката, която използва и ми го даде за проба. Обикновено съм (меко казано) скептична към продуктите за акне, особено към тези за локално третиране, защото съм изпробвала почти всички от масовите марки и нито един не е помогнал дори малко.

В крайна сметка тествах това магическо гелче върху ужасно възпалените части на лицето си малко преди да си легна. Направи ми впечатление, че консистенцията е сравнително лека и създава нещо като филм върху кожата (т.е. не е добра идея да го ползвате точно преди да излезете, защото ще лъщи). Бях доста изненада на следващата сутрин когато пъпките ми изглеждаха значително по-малко възпалени и отново го нанесох след нормалната процедура на почистване.

След 48 часа, от пъпките ми беше останало съвсем леко зачервяване, което можех да прикрия с лек грим.

Основна съставка в този продукт е хиалуроновата киселина, която се налага все повече и повече в козметичния бранш за много и разнообразни дерматологични проблеми. Макар да е известна при борбата с бръчките, има и ползи при акнето, заради противовъзпалителното си действие. Липохидрокси киселината пък е отговорна за ексфолирането на зоната, върху която гелът е нанесен. Салициловата киселина е сред основните действащи съставки в продуктите за проблемна кожа и също присъства в Hyaluspot.

Разбира се, след като видях резултатите от продукта толкова скоро, бях приятно изненадана, но реших да се консултирам с козметичката си за всеки случай. Все пак не знам дали, именно заради бързото си действие, в последствие няма да имам по-големи проблеми.

Съветът, който получих от нея и който искам да споделя с вас, е да не използвате гела в комбинация с лосион (аз, например, използвам Зинерит или Далацин Т). Този тип продукти имат достатъчно силно действие сами по себе си, за да третирате кожата си с два от тях, така че ви съветвам да не го правите.

Също така, опаковката има изкушаващ апликатор, но аз абсолютно никога не ги използвам директно върху кожата си, защото винаги имам притеснение да не пренеса бактерии (макар гелът да е с антибактериално действие). За по-лесно, просто слагам малко количество върху пръста си и нанасям на мястото, което ще атакувам.

Този гел можете да намерите в почти всички аптеки на цена от около 25-26 лв. Попитайте за тестер, преди да го купите, за да сте сигурни, че няма да дадете пари на вятъра. Като с всичко друго, бялата козметика не е „one size fits all“, така че трябва да бъдете много внимателни! Прочетете и останалите активни съставки, които не съм споменала, в случай, че имате непоносимост към някоя от тях.

Надявам се, че тази публикация ви е била от полза, ако и вие като мен се борите с проблемната кожа. 🙂

Loading Facebook Comments ...

  1 comment for “Vichy Hyaluspot

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.