Blogmas Wishes #6: Любими здравословни десерти

Всеки от нас има онези сладки изкушения, на които просто не може да устои. Именно поради тази причина днес ще ви представя не тотално нови рецепти, ами просто леки промени в добре познати десерти, които ги правят доста по-здравословни.

Шоколадови трюфели с мандарини

Тази рецепта е толкова лесна, че би било престъпление да си купите трюфели от магазина, вместо да си приготвите сами.

     Неодходими продукти:
     100 гр орехи
     3 с.л. органично какао
     1 с.л. мед
     1 мандарина

Сложете в блендера или кухненския робот орехите, за да ги смелите. След това сложете 3 супени лъжици какао, 1 супена лъжица мед и сокът от 1 мандарина.

След като сте смлели всичко, оформете малки топчета и ги оваляте в какао и стърготини от мандарината. Можете да ги оваляте и в кокосови стърготини или каквото предпочитате.

Ще ви отнеме около десетина минути.

 

Гофрети с овесени ядки

Повечето ми близки знаят, че една от наааай-любимите ми храни някога, някъде са гофретите. Те със сигурност не са най-здравословния десерт, но пък съм променила някои неща в рецептата, за да са по-поносими за талията, хахах.

     Неодходими продукти:
     2 яйца
4 с.л. бадемово мляко
     1 с.л. кафява захар
     8 с.л. смлени овесени ядки

Използвам пластмасов шейкър, за да разбия всичките продукти. Яйцата ги разбърквам самостоятелно, а после добавям овесените ядки, които заместват брашното, бадемовото мляко и захарта.

Променяйте количествата, които съм дала, тъй като те са условни. Просто сместа трябва да бъде хомогенна и не много гъста.

Използвам гофретник, но можете да направите и палачинки с тази смес ако нямате гофретник. След 5-6 минути са готови. 🙂

Надявам се, че тези две алтернативни на добре познати сладки изкушения са ви допаднали! Ако и вие имате подобни рецепти или пък сте пробвали тези – пишете отдолу в коментарите. 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.