Blogmas Wishes #8: Новогодишни желания

Колкото и всички да се шегуват, че новогодишните желания са пълна глупост, която никой не спазва, аз от съвсем мъничка си поставям цели, които са „еволюирали“ от доста инфантилни, към определено по-зряли в последните години и се старая да работя над тях и да ги спазвам.

Какво си пожелах за 2014?

Това, която си пожелах през 2014-та година беше да работя максимално над собственото си щастие. Не по егоистичния начин, в който се интересувам само от себе си, но просто да не бъда нещастна в името на това друг да се чувства добре. Истината е, че бях преминала през период, който ми показа колко важно е именно това.

В края на 2013-та ми се искаше през идващата година да бъда по-малко емоционална за нещата, за които не би трябвало да хабя толкова нерви. Донякъде мисля, че се справих и с това. Не че ме е обзела апатия към заобикалящата ме среда, но се старая да пестя емоциите си и да не ги пилея в излишни главоблъсканици за неща, които просто не зависят от мен, а изцяло от заобикалящите ме обстоятелства.

Искаше ми се да бъда максимално независима. Твърде дълго време се осланях на чуждите постъпки и някак те диктуваха моите действия, за което не бих казала, че съжалявам, а че по-скоро ме научи на урок, който иначе не бих усвоила. Независима не само от хората, но и от времето. Да не си поставям рамки от ограничания заради времето като количествен фактор, а да извличам максималното от всеки момент. Това е желание, което… трудно може да бъде постигнато, просто защото винаги може още и още, и още, но пък е хубаво човек да започне от някъде. Радвам се, че имам огромен напредък.

2014-та година беше невероятна година за мен. Годината на първите ми по-значителни лични успехи, първата година, в която се чувствах истински доволна от това, което правя. Надявам се през 2015-та година да изкачвам нови върхове. Ето и някои от любимите ми моменти в хронологичен ред през изминалите 365 дни. 🙂

 

Какво си пожелавам за 2015?

През 2015-та, на първо място, искам да обичам себе си повече. Твърде често съм твърде самокритична към себе си и това наистина ме тормози. Иска ми се да бъда доволна от себе си, щастлива от човека, когото съм и се радвам, че още в последните месеци на 2014-та започнах да постигам истинска хармония и баланс.

Колкото и излишно за споменаване да звучи – искам да бъда постоянна. Всичко, което ми се случи през изминалата година беше крайно поучително и наистина полезни в безброй аспекти. Иска ми се да продължавам да вървя в тази посока, защото съм наистина удовлетворена.

Искам да бъда по-отдадена блогърка. Последните няколко месеца бяха ужасно натоварени за мен, но това не е абсолютно никакво извинение! Започнах да правя месечни планове на постовете, за да работя над по-разнообразни и по-качествени публикации. Някои от нещата, които ще публикувам през януари са вече готови, тъй че очаквайте страхотни неща!

Весело просрещане на 2015-та година от мен, приятели, надявам се, че и през нея ще ме подкрепяте все така отдадено! :))))

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.