Грижа за ръцете + маникюр вкъщи

Всички знаем, че студеният въздух буквално превръща ръцете ни във враг на всеки чорапогащник, а за тези от нас, чиято кожа и без това е много суха проблемът е двойно по-неприятен.

В днешният пост искам да ви покажа как се грижа за ръцете и ноктите си и, също така, маникюрът, който си правя вкъщи. Смятам, че парите за маникюрист са хвърляни на вятъра след като се справям задоволително и сама.

Грижа за ръцете

Двата продукта, без които не излизам от вкъщи са дезинфекциращ гел и крем за ръце.

Кремът, който много харесвам за зимата е Endless Glove на Soap&Glory. Хубавото при него е, че когато си сложите ръкавици върху ръцете след като сте го нанесли, хидратира още по-дълбоко. Предполагам, че нещо сходно се случва с всеки друг крем, използван по този начин, аз си го взех само защото ми допадна аромата.

Що се отнася до антикатериалния гел – нямам никакви претенции какъв да бъде, но предпочитам тези, които имат hardcore миризмата на спирт или нещо наистина heavy duty дезинфекциращо пред ароматизираните. 😀

Продуктът, който използвам всяка вечер преди лягане е Lemony Flutter Cuticle Butter от Lush. Води се масло за кожички, но си мажа целите ръце с него, както и всички места с много суха кожа, като лакти и пети. Супер мазен е, тъй че определено го препоръчвам за употреба само вечер. Миризмата му е малко странна – на пластмасови лимони (това въобще миризма ли е?) и е доста силна, но се свиква.

Маникюр вкъщи

Що се отнася до маникюрът вкъщи, процедурата си е направо професионална. 😀

На кожичките слагам гел, който ги омекотява, за да може след това да ги „избутам“. Не обичам да ги режа и заради това тази процедура е доста по-лесна. Ползвам този гел на Sally Hansen, вместо маслото от Lush, защото е по-лесно за нанасяне.

Оставям го за 2-3 минути, махам го със салфетка и избутвам кожичките с това пластмасово нещичко, което нямам идея какво име носи.

Това масло за нокти на Икаров е доста популярен продукт на българския пазар, от който съм доста доволна. Лакът за нокти в крайна сметка е увреждащ, затова е хубаво да подхранваме ноктите.

Базата, която използвам е за неравни нокти – OPI Ridge Filler. Макар и че често ни домързява да си сложим основа преди лака, тя е доста важна, за да не се оцветява нокътната плочка.

Лакът, който използвам днес е възможно най-класическият нюанс на червеното. Много ми харесват лаковете на Essie (в случая – цвят Really Red), доста повече от тези на OPI, честно казано. Харесва ми много консистенцията (водниста е) и четката, а от издържливостта също съм доста доволна. За моите нужди съм изключително доволна.

Един от любимите ми топ лакове е този на Golden Rose. Струва около 4-5 лв, а засъхва супер бързо и оставя ноктите супер блестящи. Според мен е и доста издържлив, макар и че обикновено не обичамда говоря на тази тема, защото в крайна сметка всяка от нас има различни разбирания и очаквания, а и подлагаме ръцете си на различни „изпитания“.

Резултат

Надявам се, че тази публикация ви е била любопитна и интересна. 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар