Korres Pomegranate Cream-Gel / Korres крем-гел с нар

До не отдавна бях един от хората, които бяха склонни да купят абсолютно всичко с надпис „против акне“ в отчаяното си желание да елиминират този проблем. И докато с надежда използвах новото попълнение от козметичния рафт в банята, въобще не поглеждах списъка със съставките. Истината е, че голяма част от козметиката може да ни навреди много повече, отколкото да ни помогне.

Съставки като пропиленгликол (химично синтезиран овлажнител, който задържа водата, за да не се изпари от кожата), например, може да причини разнородни алергични реакции, тъй като молекулата му е достатъчно малка, за да се абсорбира през всички слоеве на кожата. Всички обичаме продукти с приятен аромат, но малко от нас осъзнават, че синтетичните аромати в козметиката са сред най-силно алергизиращите вещества. Изключително популярният petrolatum (petroleum jelly), който се съдържа в не малко лосиони, кремове и балсами за устни, вместо да хидратира, нарушава естествения принцип на овлажняване на кожата. Така той създава дискомфорта, който би трябвало да облекчава.

Списъкът с подобни съставки в козметиката е изключително дълъг, но има доста информация в интернет за тези от вас, на които темата им е интересна. 🙂

DSC04041

Напоследък се опитвам да заместя цялата си козметика с натурална, така че когато един продукт от козметичното ми шкафче свърши, търся негова възможно най-био алтернатива. Когато старателно изхабих всеки овлажнител, който се мотаеше из вкъщи, с радост се запътих към аптеката, за да си купя този крем-гел от Korres, на който отдавна съм хвърлила око.

Този хидратант е в 93.1% натурален произход, като основните активни съставки в него са нар, глицерин, масло от жожоба и масло от семена макадамия. Екстрактът от нар има антиоксидантно действие и съдържа много витамини. В този крем-гел негова е отговорността да се бори както със свободните радикали, които причиняват преждевременно състаряване на кожата, така и с разширените пори.

DSC04037Това, което се усеща още при първата употреба е, че попива изключително бързо, оставя кожата изключително гладка и с матов финиш, което го прави чудесна основа за грим. Досега не бях намирала продукт, който едновременно и да хидратира в дълбочина, и да не лъщи върху лицето, но изглежда, че търсенето е приключило. След цял ден върху лицето ми (без да съм нанасяла грим отгоре) има съвсем леко омазняване в Т-зоната. С едно оризово листче в средата на деня лицето ми изглежда чудесно от сутрин до вечер. Кремът няма силна, натрапчива миризма, а съвсем лек и свеж аромат, който почти не се долавя.

Този продукт не се води против акне, а е насочен към тези от нас, които имат по-мазна кожа, което беше и причината да не очаквам чудеса от него за пъпките. Основното, което целя с тази покупка е да има по-постоянно действие върху лицето ми и то да се омазнява по-малко. С голяма част от козметиката, която съм използвала досега, кожата ми свикна ужасно бързо – ако има ефект, то той е в първите две-три седмици, а след това съм обратно в изходна позиция. Това тепърва предстои да се изясни и ще напиша update, когато изразходя опаковката, но това няма да е толкова скоро, защото кремът е доста икономичен.

Имам love-hate връзка с този тип опаковки, защото, от една страна, имаш възможност да изразходиш абсолютно всичко, докато при кремовете с помпичка или в тубичка, в самата опаковка остава продукт за поне още 4-5 употреби. От друга страна обаче, този тип кремове могат да бъдат и изключително нехигиенични, ако случайно го пипнем с мръсни ръце. Но така или иначе се предполага, че нанасяме козметиката за лице само с току-що измити пръстчета, а и аз държа голяма опаковка дезинфекциращ гел на тоалетката си, така че тези „бурканчета“ не са проблем. Все пак обаче този аспект от продукта трябва да се спомене. 🙂

За да завърша това дълго ревю ще кажа, че продуктът определено си заслужава, защото държи кожата матирана за доста дълго време, като същевременно не я чувствам суха, а напълно достатъчно хидратирана. Съвсем малко крем стига за цялото лице, което е чудесно. Имам доста чувствителна кожа, но към този крем не е реагирала по никакъв друг начин, освен положителен. Кремът е подходящ за вегани, тъй като не съдържа никакви животински продукти, както и не е тестван върху сладки зайчета. Истината е, че козметиката, подходяща за вегани на пазара не е голяма, но не малко марки, точно както Korres, имат веган селекция.

Надявам се това ревю да ви е било полезно! Ще публикувам постове, свързани и с останалта натурална и веган козметика, с която се сдобивам, независимо дали мнението ми ще бъде позитивно или негативно. 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар