Black Onyx

Всяка от нас има ОНЕЗИ дни, в които просто иска да се чувства като принцеса. 

Стилът на съвременните принцеси обаче не винаги включва красива дълга рокля, а съвсем различни елементи, за които искам да поговоря днес.

От „Дневниците на принцесата“ (не вярвам да не сте гледали този филм) всичко добре знаем колко е важно фигурата ни да бъде стройна и изправена. Разбира се, не всяка от нас може да се похвали със съвършена стойка, в това число броя и себе си, но пък ето го и моят трик за вас.

Вероятно всички сме виждали подплънките за рамене, които в момента се носят все по-малко и по-малко. Благодарим на Elsa Schiaparelli за това, че е запознала света с тях през 30-те години на миналия век, за да станат изключително широко разпространени през половин век по-късно.

През 80-те години на ХХ в. – периодът, в който жените за първи път вече заемат онези позиции в обществото, до преди това ицяло окупирани от мъжете, няма как това да не се отрази и на модата. Подплънките за рамене стават изключително популярни в бизнес облеклото и макар че може би не ги виждаме пришити на саката в магазините, със сигурност сме ги срещали по дрехите на майките и бабите си.

Подплънките за рамене ми харесват, но трябва да призная: съчетани неправилно могат да изглеждат доста неподходящо. Вместо да нося тях, предпочитам да слагам сако или яке с по-внушителна яка, което веднага подобрява цялостната ми стойка.

За да не се слива якето с блузата, която нося, заложих на доброто старо черно-бяло райе, което хем прибавя нотка съвременна мода, хем е достатъчно неутрално, за да се носи с, горе-долу, каквото и да е.

И за да и е удобно на една принцеса, тя ще заложи на клин. Или поне аз категорично бих го направила. Обувките с високи токчета са заменени от високата платформа на кецовете, които прибавят съвсем мъничко към височината и са супер удобни. Чантата е от материя, която допълва яката, а очилата са задължителен аксесоар за мен след като слънцето най-накрая започна да се показва до толкова, че да са нужни.

А според вас как трябва да изглежда една съвременна принцеса?

Яке: Stefanel
Блуза: Unknown store
Чанта: Stefanel
Клин: H&M
Обувки: Shoe Aquarium

Фотограф: Иван Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар