Prom!

Здравейте, приятели!

Днешната публикация е така дългоочакваният пост, свързан с бала ми, който се състоя на 25ти май. 🙂

IMG_8049

Приготовленията…

Самите „приготвления“ започнаха още през ноември, когато си купих роклята. По принцип исках възможно най-евтината рокля, защото едва ли ще я обличам много след това, а и може да пострада на самия бал, и също така – исках да къса. Определено не се възприемам с твърде официални дрехи и в този ред на думи едва ли щях да се харесам (и едва ли щях да успея да издържа) с дълга, влачеща се по земята рокля. Роклята ми хареса доста, защото е семпла, но все пак не твърде обикновена. Не е твърде къса, така че нямах притеснения, не е и твърде тясна, така че ходех абсолютно удобно.

Тук е моментът да вмъкна съвет – ако не искате по време на бала да търчите и да се преобличате, заложете на рокля, която ви е удобна. Почти всички момичета с рокли без презрамки или твърде рълги рокли в крайна сметка се преоблякоха.

Тъй като повторих думата „рокля“ твърде много пъти, е време да минем към аксесоарите.

Обувките купих съвсем спонтанно от Replay, когато си взимах едни кецове. Не бях търсила никъде другаде, но тези ми се видяха удобни (до колкото биха могли да бъдат при положение, че не нося високи обувки) и красиви. Плюсът беше, че са с един и същи дизайн с клъча, така че след това също ще да мога да си ги нося заедно.

Ако не носите високи обувки, по-добра алтернатива биха били типът сандали, защото държат крака ви отвсякъде. Така няма да се изхлузват и няма пръстите на краката да ви болят след дългочасовото ходене на тях. Но каквото и да купите, след няколко часа ще припкате боси. 🙂

На бала носих гривната ми от Pandora, която е задължително с мен всеки ден. По случай завършването получих колие и обеци от Swarovski, които са страшно нежни и семпли и реших да бъда с тях също. Колието не се вижда, защото роклята ми е със затворено деколте, но на някои от снимките можете да видите обеците.

IMG_8089

Гримът и прическата…

Аз съм от малкото момичета, които нямаха абсолютно никаква представа какви прическа и грим искат за бала. Записах си часове за фризьор и гримьор в края на март (което даже май беше късно, защото всичките ми приятелки отдавна бяха уредили този въпрос) с единствената идея, че исках косата ми да е вдигната, защото роклята ми има доста детайли и иначе щеше да изглежда претрупано.

Не ходих на пробна прическа и грим, но мога смело (и съвсем „скромно“) да кажа, че бях изключително доволна от резултата.

IMG_8069

Прическата ми, която може би сте видели във вчерашната публикация, е дело на Стоян Кунев, на когото безусловно се доверих (и което със сигурност ще направя отново). Получи се нещо супер оригинално, за което много се радвам, защото повече от половината момичета бяха с идентични прически – или пусната коса на обемни къдрици, или кок с къдрици в сходни вариации.

Гримът ми беше доста семпъл и ненатрапчив – леко и опушен с нюд устни, за да бъде акцентът върху очите ми, което много ми допадна. Той беше сътворен от Цецо Андреев. Страшно добре допълваше цялостната ми визия, което много ми хареса.

Денят…

По традиция, класът отива да вземе класния ръководител – това направихме и ние. От там се насочихме директно към училище – друга неотменима традиция. Истински късмет беше, че в този половин час, в който бяхме там, не валеше, защото времето през целия ден беше доста дъждовно. Е, извадихме късмет.

Пред училище се събрахме целия випуск, снимахме се и оттам потеглихме към Кемпински хотел Зографски, където се състоеше същинската част на бала. Откровено казано, доста съм доволна от цялостната организация на празненството от тяхна страна, защото чух не за едно или две места, от които абитуриентите не бяха особено очаровани.

След около 4 ча̀са в хотела, потеглихме към дискотеката, където се събра по-голямата част от випуска. Бяхме в Club Mirage в Студентски град с двама диджеи, които се погрижиха за музикалния аспект на празника ни. При нас този вариант излезе буквално дни преди бала, което беше истински късмет, защото иначе трябва да резервирате и платите куверт за дискотека още в началото на 12ти клас. Хубаво е да го имате предвид, защото ако сте голяма компания, по-късно трудно ще можете да намерите дискотека, в която да има достатъчно място за вас.

IMG_8097

Цялостното ми впечатление от деня – позитивно. Прекарахме си забавно, нямаше караници или пиянски истории, което най-много ме притесняваше. Прекрасно е, че последните ми спомени с класа са все позитивни, защото определено не исках да приключвам гимназията с негативна нагласа.

Надявам се, че тази публикация ви е била интересна! 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.