Carpe Diem, Baby

Screen Shot 2015-05-31 at 11.50.03 AM

Непрекъснато чуваме „живей за деня“, но сякаш никога не се вслушваме в съвета и продължаваме да чакаме уикенда, ваканцията, лятото…

Безспорно в днешния свят ежедневието ни е доста натоварено и не е лесно да се наслаждаваме на всеки миг, но… „не е лесно“ не значи „невъзможно“. Колкото и трудно да изглежда „щастлив“ да бъде константата, а не променлива, животът ни винаги е в собствените ни ръце и именно от нас зависи дали настроението ни ще бъде положително или отрицателно.

Никак не обичам авторите и психолозите, които проповядват, че с разбирането на една идея или на един механизъм животът ни може да бъде устроен перфектно. Дори напротив, смятам, че всеки трябва да достигне до индивидуалните си изводи за живота, за да може да живее пълноценно и хармонично във всеки един ден, независимо дали ще го прекара в училище, в офиса или щракайки каналите от 1 до 70 вкъщи.

Смятам, че щастието е субективно изживяване, до което можем да достигнем, едва когато сме наясно с целите си, с това, което искаме, и с това, което сме готови да дадем, за да го постигнем. За да се чувствам в баланс и хармония със самата себе си, трябва да първо място да знам, че това, което правя днес, ме приближава към онова, което искам да бъда утре.

За да се наслаждаваме наистина на всичко, което правим, независимо дали то на пръв поглед е досадно или вълнуващо, трябва да се стараем да откриваме позитивите, които то ни носи. Дали те ще бъдат обвързани с личностното ни израстване на по-духовно ниво или пък ще е нещо, чиито позитиви са изцяло свързани с физическия аспект, няма значение, важното е да намираме онова, което ни удовлетворява.

В живота си правим неща по задължение и по желание. Към първите винаги подхождам търсейки позитивната полза, а към вторите – създавайки я. Не пропускайте шанс, да направите нещо добро за себе си. Търсете, създавайте, обичайте и давайте. Живейте днес! 🙂

Снимка: Златина Точкова, още нейни снимки можете да видите тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар